Damesvoetbal

Het damesvoetbal kent al een behoorlijke geschiedenis bij Dussense Boys. Begin jaren zeventig werd voor het eerst in competitieverband deelgenomen. Talentvolle speelsters waren destijds Anneke Matheussen en Joke Heijmans en wat later de jeugdige Miriam Meijers. Door een tekort aan speelsters ging men vanaf 1975 slechts nog in de zaal verder. In 1996 werd opnieuw een vergeefse poging gedaan om het damesvoetbal weer van de grond te krijgen.

Echter dit seizoen, 2011-2012, is opnieuw een dameselftal ingeschreven voor de veldcompetitie op zondag. Onder leiding van Bert Wijnands, Dennis van Strien en Martin Blom binden momenteel een achttiental dames wekelijks de voetbalkicksen onder, om achter het “bruine monster” aan te hollen. Het moet gezegd enig succes kan de sportieve jongedames niet ontzegd worden. Wilhelmina uit Den Bosch werd op een nederlaag met dubbele cijfers getrakteerd en ook de meisjes van Tussen Puinhopen Opgericht uit Moerdijk kregen met maar liefst 5-0 op de broek. Natuurlijk wordt er ook wel eens verloren, maar dat wordt vooral geweten aan gebrek aan ervaring.

De thuiswedstrijd tegen TPO werd aangegrepen om wat foto’s te maken van onze debutanten. We troffen het, want onder stralende weersomstandigheden werd door de meiden van Dussen een puike wedstrijd gespeeld. Fanatiek aangemoedigd door grensrechter Dennis, die in zijn enthousiasme soms vergat te vlaggen, soleerde Chantal als een ware Johan Cruijff door de verdedigingslinie van de oranje-zwarte tegenstanders en had er vóór de rust al drie in het netje liggen.

Dit supertalent van Dussen wist zich voorin echter gesteund door de snelle en balvaardige Natasja en behendige Nathalie. In de middenlinie bleek Michelle over een uitstekende traptechniek te beschikken en was Jacqueline het voetballen duidelijk nog niet verleerd. Achterin ontbrak weliswaar de zelfverzekerde Esther maar Eva had alles uitstekend op orde. Onze blonde libero heeft overigens voetballend gezien wel erg veel weg van vader Bernard. En als de nood aan de vrouw kwam, dan was daar altijd nog de betrouwbare sluitpost Tamara.

De dames toonden respect voor elkaar, zodat het een sportieve wedstrijd was. En als er al eens iemand geblesseerd was, snelde verzorger Bert toe. Bert weet vanuit zijn eigen lange carrière immers alles van blessures en hoe “zeer” ze kunnen doen, maar de spons deed ook bij de dames wonderen. Basis van het teamsucces is ongetwijfeld de spelvreugde en de lol die de meiden onderling hebben. Dussense Girls wat ook de resultaten in het verdere verloop van de competitie moge zijn, keep smiling.

Ton Lensvelt

Bronnen

Clubblad De Voorzet, jaargang 2011-2012, nummer ?.

Terug naar Columns


© Ton Lensvelt, e-mail adres: tonlensvelt@ziggo.nl