Droom

Een bijzonder mysterieus maar daarom juist zo ontzettend fascinerend aspect van de menselijke geest betreft het dromen. Maar behalve deze ondefinieerbare en soms ook onbegrijpelijke waanvoorstellingen tijdens de slaap kent eenieder natuurlijk ook zo z'n eigen dromen. Mijmeringen over een heimelijk verlangen naar het onbereikbare. Omdat zelfs John Sagt niets menselijks vreemd is, heeft ook hij zo'n heimelijk verlangen. Ooit verwacht hij een fors bedrag in een loterij te winnen om daarmee zijn ultieme droom een cruise op een boot te verwezenlijken. En omdat dromen niet altijd bedrog schijnen te zijn, wordt op een mooie zondagavond geheel onverwacht door Linda de Mol bij Huize Sagt aangebeld die een gouden envelop van de Postcode Loterij komt overhandigen met daarin een bedrag met zo véél nullen dat John daarmee zelfs wel een reis om de wereld kan maken.

Nu is John is niet alleen een dromer en mijmeraar, maar ook een buitengewoon sociaal voelend mens. Dus wordt een paar dagen later in de commissiekamer van het clubgebouw van Dussense Boys het euvele plan gesmeed dat zijn collega's van het onderhoud Nico en Piet inclusief hun respectievelijke ega's hem op zijn cruise door Cariben zullen vergezellen. Kees Bouman oppert nog even dat hij als voormalig zeebonk dan toch ook van de partij dient te zijn, maar omdat Kees tijdens de laatste Koninginnedagfestiviteiten achterstevoren in een roeiboot is gaan zitten wordt zijn idee door de anderen smalend weggehoond.

En zo gebeurt het dat het gezelschap zich in de haven van Rotterdam inscheept op een gigantische Love Boat om daarmee de oversteek te maken naar de magische Bermudadriehoek om er zich te koesteren in de zon en te laven aan de geneugtes van het verblijf op zo'n super-de-luxe schip. Ze zitten “aan” bij het befaamde “captains diner”, laten zich spannende cocktails inschenken aan de tropische bar, zoeken verkoeling in een van de zeven zwembaden die het schip rijk is, verlustigen zich aan het schaars geklede vrouwelijk schoon op het zonneterras en vermaken zich in het theater en de megabioscopen bij de prachtige voorstellingen, ondertussen de meer dan overdadige warme- en koud buffetten natuurlijk alle eer aandoend.

Piet en Nico, in galakostuum compleet met zijden strik, en Sjan en Ton in spannende diep uitgesneden cocktailjurk met blote rug zwieren als in hun beste dagen over de spiegelende dansvloer van de ballroom gelijk deelnemers bij Ron Brandsteder's Dancing with Stars. Ze waren zich in een paradijs op aarde. De dagen vliegen dan ook voorbij. Op een van die laatste dagen besluit John zich nog eens heerlijk te ontspannen in de verwarmde jacuzzi van zijn privéhut om nog wat te mijmeren over het genot van deze ronduit schitterende vakantiereis die in alle opzichten geweldig is en waar bij terugkomst in Dussen heel wat over te verhalen valt.

Zich koesterend aan de weldadig warmte van het heerlijke bad, wordt John plotsklaps en heel bruusk opgeschrikt door een intens lawaai. Tttttrrrriiinnngggggg, Tttttrrrriiinnngggggg, het is de wekker die John uit een diepe slaap doet ontwaken. Zijn ogen openend constateert hij dat de regen tegen het slaapkamerraam klettert. Weg dromenland, weg Cariben cruise, weg warme zon en geneugtes van het schitterende schip met die aantrekkelijke dames aan de boorden van het zwembad. Het blijkt slechts een droom. De gelukzalige warmte van het bubbelende jacuzzibad is daarentegen niet helemaal een hallucinatie. John heeft namelijk in bed geplast.

Ton Lensvelt

Bronnen

Clubblad De Voorzet s.v. Dussense Boys, Jaargang 8, nummer 5, 2006

Terug naar Columns


© Ton Lensvelt, e-mail adres: tonlensvelt@ziggo.nl