Gefilsiteert

Ik verklap geen geheim als ik vertel dat onze voorzitter vrijwel wekelijks een op papier “aantrekkelijke” voetbalwedstrijd pleegt te bezoeken van de zaterdagcompetitie. Meestal laat hij zich daarbij vergezellen van ondergetekende, terwijl in het verleden ook Izaak nogal eens van de partij was. Maar die heeft het tegenwoordig razend druk met Ditta en z’n jeugdige klanten in de kantine. Als penningmeester kan ik die toegenomen klandizie natuurlijk alleen maar toejuichen.

Met ons wekelijks uitje komen we nagenoeg overal. We vergapen ons aan de prachtige accommodatie van het Schelluinen van Kees den Brave. Wringen ons naar de bar in de rust van de drukbezochte derby tussen NEO en SSC. Proberen in beeld te komen tijdens TV-opnamen bij de thuiswedstrijd van Tricht. Entelen met Adam Nieuwkoop van NOAD ’32 over zijn “verzaken” bij de laatste klaverjasavond. Zijn vaste klanten bij de viskraam van v.v. Woudrichem, die niet voor niets als de vissenkoppen worden aangeduid. En dingen mee naar fraaie prijzen bij het Rad van Avontuur in de kantine van Veen. Alleen v.v. Almkerk laat Kees om persoonlijke redenen doorgaans links liggen, dit tot groot verdriet van de voorzitter van de Almkerkse supportervereniging.
Ondanks de wat mindere resultaten van Kozakken Boys is sportpark de Zwaaier de laatste tijd aanmerkelijk op de populariteitsladder gestegen. Dit vindt zijn oorzaak in het feit dat Kees aldaar voor de rest van dit seizoen bij het koud- en warm buffet mag aanschuiven. En zoals u weet, onze preses houdt van een flink bord “goei voeijer”.

Echter, met de toename van het aantal gastspelers bij Dussense Boys, wordt onze komst tegenwoordig bij enkele verenigingen ook met enige argwaan gadegeslagen. Zo liet verstokt GDC-fan Cees Verbeek senior zich onlangs terloops ontvallen dat hij ons niet te veel aan de neus wilde hangen, gezien ons “aankoopbeleid”. Niettemin worden we bij Altena bijvoorbeeld nog immer zeer gastvrij bejegend en is een uitnodiging voor een kopje koffie in de rust in de bestuurskamer eerder regel dan uitzondering.

Op onze zoektocht langs de velden van de zaterdagmiddagcompetitie komen we in contact met lieden van diverse pluimage. Doorgaans zijn dat goed ingewijden in de beslommeringen van de locale voetbaltrots, want Kees blijft graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de regionale clubs. Geliefde gesprekspartners zijn ook de vertegenwoordigers van de regionale persmedia. In de loop der jaren heeft ie een innige band opgebouwd met de diverse fotograven maar vooral met de verslaggevers. Als lokaal bestuurder kan het immers geen kwaad om daarbij wat lijntjes te hebben uitstaan, want je hebt elkaar nodig toch…..

Als de wedstrijd is afgelopen, babbelen we nog wat na in de kantine om daarna in de bolide van Kees in volle vaart af te stemmen op de regionale zender Radio A-FM voor het populaire radioprogramma Weekendsport, gepresenteerd door Martin Scheffers en Michel Pruijmboom. Via een heel scala van verslaggevers-ter-plekke worden we in ’n kort tijdbestek bijgepraat over het wedstrijdverloop en uitslagen in de regio.
Als het dan een beetje meezit wordt Kees ingebeld om “live” in de uitzending een prognose te geven van de wedstrijd van Dussense Boys de zondag daarop. Een taak waarvan hij zich op zijn eigen vertrouwde en rustige wijze kwijt. Na de eclatante overwinning van Dussense Boys uit bij Irene ’58 heb ik wel zo’n vermoeden wat presentator Martin zijn eerste reactie zal zijn: in ieder geval gefilsiteert. Waarvan akte….

Ton Lensvelt

Bronnen

Clubblad De Voorzet, jaargang 2011-2012, nummer ?.

Terug naar Columns


© Ton Lensvelt, e-mail adres: tonlensvelt@ziggo.nl