De ‘Nieuwe’ Kasteelbode

Alles is vluchtig, weinig wordt nog doorgrond. Het leven flitst aan ons voorbij. Ogenschijnlijke zekerheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs De Kasteelbode legde het loodje, ondanks een ultiem pleidooi van de nestor van de Baan: Piet. Een klein halfjaar moeten de Klaiendammers het nu al zonder De Kasteelbode stellen. En dat heeft zo zijn gevolgen.

Het kerkbezoek daalt omdat parochianen niet weten wanneer er kerk gedaan wordt. Ja de kerkklok luidt wel maar niemand staat er bij stil dat slechthorende ouderen dat ontgaat. Bij de intocht van Sinterklaas was menigeen te laat omdat men geen weet had van de aankomsttijd van de goedheiligman. Bij Dussense Boys is het ‘om de twee weken thuisprogramma’ geïntroduceerd, in de hoop de supporters daarmee nog enig houvast te bieden. De Klaitrappers hebben uiteindelijk maar de sociale media omarmd om ons te informeren dat carnaval dit jaar in De Dussenaar gevierd wordt. Maar of dat voldoende overkomt bij de achterban, is nog maar de vraag. Een schrale troost is dat Prins Nelus I dit allemaal niet meer hoeft mee te maken.

Maar, er gloort licht aan de horizon. Op de traditionele Carnavalsraadsvergadering zal naar verluidt het eerste exemplaar van De Nieuwe Kasteelbode door Prins Bies I aangeboden worden aan de kakelverse nieuwe burgemeester van Altena. De afgelopen maanden is er door de Klaitrappers namelijk niet alleen keihard gewerkt aan de organisatie van carnaval 2020 maar ook aan een vervanger voor het onmisbare huis-aan-huisblad van Klaiendam. Een keur van terzake deskundigen is aangetrokken om het blad kwalitatief inhoudelijk dusdanig vorm te geven dat het zelfs notoire Kasteelbode-adepten als nostalgicus Meneer Müter en columnist Ad Los tevreden zal laten knorren.

Zo gaat boswachter Bart een rubriek vullen waarin hij ‘vreemde vogels’ in Klaiendam onder de loep neemt. Het vermaarde trio José, Joseph en Leon staat als ‘Klaiendam-Insite’ garant voor spraakmakend voetbalnieuws. Ciska en Simon gaan uit de school klappen en de wèrme bakker Jeanine en Koppelpaardenkok Dennis bieden een alternatief voor onze dagelijkse prak in hun column ‘Meej den deegroller of de pollepel’. In de duivenrubriek ‘Witpen’ doet melker Ad vanaf zijn eigen til verslag over de gezellige duivenavonden en exotische vluchten van zijn ‘neuzen’ en in de ‘Boekenhoek’ mijmert romanticus Richard bij de poëzie van de 90-jarige Campert junior welteverstaan. Paparazzo Bas zorgt voor unieke foto’s en de nieuwe drukker krijgt het nog drukker terwijl de Lucky 7 Ladies een eigentijdse facebookgroep De Nieuwe Kasteelbode gaan bemensen.

Maar er is meer. Voor de ingezonden brieven van Rinie wordt maar liefst een hele pagina gereserveerd. We worden getrakteerd op onthullende reportages over ‘Kantje Boord on tour’ door Peter en Ton en ‘Volle Borsten verkleurd onder Spaanse zon’ van Len en Lenieke. De twee Jays, Jan en Jens, zullen in hun moderubriek regelmatig bekende Klaiendammers op hun catwalk showen. Trien verhaalt tongue-in-cheek over de spannende wereld van erotische dameslingerie, die - houdt u vast - ook geapprecieerd wordt door heren. Adriaan, Cees en Liesbetje zullen als trio ‘Verwatert nooit’ achtergrondverhalen over de Klaiendamse society met de lezers delen en ons aller Tit presenteert wekelijks zijn Top Tien ‘Gouwe Ouwe’ grammofoonplaten.

Extra aantrekkelijk is dat het blad volledig gesponsord wordt en gratis bij u in de brievenbus zal belanden. Tenzij u daar een sticker opplakt ‘De Nieuwe Kasteelbode’ NEE. Maar dan blijft u natuurlijk wel verstoken van het meest spraakmakende nieuws van Klaiendam. Nee, Prins Nelus I zal tevreden zijn, eens temeer wordt aangetoond dat Klaiendammers niet van opgeven weten. Ongelooge waor! Al 55 jaor!

Ton Lensvelt

Bronnen

Clubblad De Voorzet jaargang 2012-2013, nummer 5

Terug naar Columns


© Ton Lensvelt, e-mail adres: tonlensvelt@ziggo.nl